Luchtleidingsysteem

Luchtleiding – Persluchtleiding

Wat is het beste luchtleidingsysteem voor uw situatie?

Welk luchtleidingsysteem met welke persluchtkwaliteit past het beste bij uw activiteiten en budget? Een persluchtleiding aanleggen vergt een gedegen voorbereiding. Perslucht Centrale Nederland denkt met u mee enadviseert u onafhankelijk welk luchtdrukleidingen u het beste kuntgebruiken. Een goede persluchtinstallatie is meestal maatwerk. Dankzij jarenlange ervaring in diverse takken van de industrie kunnen we u goed onafhankelijk adviseren over presluchtkwaliteit, het best passende type persluchtleiding, compressoren en de (renovatie van) een luchtleidingsysteem.

luchtleidingsysteem 
luchtleidingsysteem

Persluchtkwaliteit & luchtleidingsysteem

Het verschilt nogal per industrie tak welke persluchtkwaliteit gewenst is. Medische perslucht is anders dan perslucht voor de metaalverwerking. Perslucht voor de voedingsindustrie kent weer andere eisen. Perslucht Centrale Nederland heeft ruime ervaring in luchtleidingsystemen voor uiteenlopende industrieën.

Aanleg van luchtdrukleidingen – perslucht ringleiding

Een luchtleidingssysteem moet voldoen aan uw eisen. Maar wat zijn de voorwaarden om tot een succesvolle ringleiding voor perslucht te komen? Zorg voor de juiste dimensionering en compressoren met een geschikt vermogen afgestemd op uw (toekomstige) perslucht behoefte. Bij de aanleg van een persluchtinstallatie kunt u het beste zo veel mogelijk vooruit denken: aan welke hygienische eisen moet de perslucht voldoen? Houd rekening met eventuele uitbreidingen; maak eventueel onderhoud makkelijk. Houd rekening met (het voorkomen van) condensaat.  Metsel geen leidingen in zodat controle op problemen mogelijk blijft (kleine lekkages veroorzaken al grote luchtdrukverliezen).

De basisvoorwaarde is dat de leidingdoorsnede zo ruim moet zijn, dat ook bij een stijgende luchtafname het drukverlies van drukvat tot verbruiker niet groter wordt dan 0,1 bar.

Simpelweg een groter drukvat kiezen, benadeelt het rendement van het systeem en vermindert de prestaties. Het daarom belangrijk om bij het ontwerpen van een installatie rekening te houden met mogelijke uitbreidingen en hiermee gepaard gaande grotere luchtafname. Dit doen we door de leidingen ruim te berekenen. Het naderhand aanleggen van een groter leidingnet gaat meestal gepaard met hoge kosten.

Persluchtinstallatie – perslucht techniek Nederland

Onderhoud persluchtinstallatie

Professioneel onafhankelijk advies over het onderhoud van uw compressor persluchtinstallatie.

U krijgt professioneel en onafhankelijk advies over uw huidige persluchtinstallatie en/of over een compleet of gedeeltelijk nieuw luchtleidingsysteem. Dankzij het uitgebreide assortiment aan compressoren, drogers en appendages krijgt u altijd de best passende oplossing.  Duurzaamheid, energiebesparing, efficiency zijn daarbij sleutelwoorden.

meer informatie over een Luchtleidingsysteem

Wist u dat een lekje van 1 mm in een persluchtinstallatie al snel zo’n 400 euro per jaar kost? Niet bepaald  duurzaam en slecht voor uw portemonnee. Regelmatige inspectie en onderhoud van uw luchtleidingsysteem voorkomt dit probleem. Verouderde persluchtsystemen kunnen ernstige problemen veroorzaken: het is dan als een versleten band; op het moment dat een lekje gerepareerd is ontstaat elders een ander lek. We hebben klanten geholpen waarbij het totale leidingennetwerk in elke weken op tal van plaatsen het begaf – het geheel was zo lek als een mandje geworden.

Persluchtcentrale Nederland is u graag van dienst en geeft deskundig advies. Uw huidige persluchtsysteem  onderhouden en repareren we vakkundig.

Nieuw of vernieuwen? Kies de modulaire Teseo-aluminium-persluchtinstallatie

Uitbreidingen met het modulaire persluchtleidingsysteem van TESEO zijn gegarandeerd lekvrij, licht in gewicht en gemakkelijk.  Zelfs demontage van leidingwerk blijkt vaak niet nodig. Dankzij de snelle montage van dit systeem is een nieuwe persluchtinstallatie of het vervangen ervan zeer aantrekkelijk geprijsd. Het TESEO persluchtsysteem is leverbaar in diverse diameters, van 20 tot 110 mm. De profielleiding  van aluminium is geschikt voor de distributie van perslucht met een maximum druk van 15 bar. Het gladde binnenoppervlak van de leiding geeft een minimum aan wrijving en zorgt voor een hoge doorstroomsnelheid met een zeer kleine drukval.

luchtleidingsysteem van Teseo
Unieke Teseo persluchtleidingen

Persluchtinstallaties

Persluchtinstallaties zijn inmiddels een essentieel onderdeel in de industrie geworden. Perslucht is zeer veilig en energiezuinig. Het is een onmisbare hulpmiddel in bedrijfs en productieprocessen. Hoe belangrijk us persluchtinstallatie is merkt u pas als er een probleem mee is. Zorg daarom voor een betrouwbare persluchtinstallatie waarop u kunt vertrouwen.

Perslucht Centrale Nederland is specialist in luchtleidingsystemen voor het klein- en grootbedrijf.  Wij leveren en monteren compressoren en benodigd leidingwerk in aluminium, staal of Fusiotherm (kunststof, moflas, pp, glasvezel versterkt). Acute persluchtproblemen lossen onze meer dan ervaren monteurs  snel en vakkundig op. Wij zorgen er voor dat uw productieproces niet vertraagt. Naast compressoren en persluchtleidingen leveren wij de gehele bijbehorende perslucht infrastructuur.

Afhankelijk van de doeleinden adviseren we diverse materialen in verschillende diameters voor de persleidingen.

  • gegalvaniseerd staal
  • RVS
  • kunststof
  • aluminium Teseo

Persluchtcentrale Nederland

Persluchtcentrale Nederland werkt door heel Nederland en kenmerkt zich door intensief en persoonlijk klantcontact. We reageren snel en adequaat op uw wensen of problemen. Vanzelfsprekend denken we graag met u mee en geven u graag vakkundig advies.  Vakmanschap, betrouwbaarheid en goede service zijn naast duurzaamheid en veiligheid onze kernwaarden.

Of het nu gaat om een nieuwe persluchtinstallatie of om onderhoud & reparatie van een bestaande installatie: Persluchtcentrale Nederland is uw betrouwbare partner!

 

Advies/contact

Neem nu contact op voor een vrijblijvend persoonlijk advies op maat en een prijsopgaaf.  Of bel  0182 76 47 87 .

Graag meer informatie over Luchtleidingsysteem