Girair kunststof persluchtleidingen

Kunststof hogedrukluchtleidingen van Girair

Hét kunststof persluchtleidingsysteem  voor transport van perslucht. De persluchtleidingen zijn bestendig tegen mechanische schokken en daarom uitermate geschikt voor persluchtinstallaties. Het systeem kent zowel koudelas als verbindingstechniek als klemkoppelingen. Beide maken gebruik van dezelfde buis. De buis wordt gemaakt van een elastische thermoplast door Girair ontwikkeld die zelfs bij lage temperaturen uiterst schokbestendig is.

Duurzaam

Geen corrosie: het Girair leidingsysteem worden niet aangetast door vochtige lucht en condenswater. Deze kunststof leidingsystemen zijn dus uiterst duurzaam en lekvrij. Daardoor zijn deze persluchtleidingen bijzonder geschikt voor de (her)inrichting van productiewerkplaatsen. De kunststof buizen en fittingen garanderen een volledige lekdichte persluchtinstallatie met schone en zuivere lucht. De binnenwand (zonder kans op corrossie) waarborgt de zuiverheid van de getransporteerde lucht. Een schoon en efficient persluchtsysteem zonder lekkages en corrossie zorgt voor een hoge productiviteit en meer duurzaamheid.

Bestendig

Het Girair persluchtleidingsysteem is bestand tegen de gebruikelijke compressoroliën en zoals eerder al gezegd ook bij lage temperaturen schokbestendig en blijvend elastisch.

Girair persluchtleidingsystemen bieden een uitgebreid assortiment van buizen (d16 t/m 110 mm), koudelas-fittingen, kogelkranen, overgangsstukken, leidingbeugels, bijbehorende gereedschappen en koudelaspolymeer.

Vlamdovend

Girair-persluchtsystemen zijn vlamdovend en voldoen aan de hoogst mogelijke klassering tegen brand voor kunststoffen.

Ringleiding

Met een ringleiding – hogeluchtdruk systeem – beschikt u overal in uw bedrijf over perslucht.  Een ringleiding vormt als het ware een lus in het leidingsysteem, waardoor naar elk punt in uw hoofdleiding de perslucht van twee kanten kan stromen.
Om overal in het ringleiding systeem voldoende druk te behouden moeten de buizen de juiste diameter hebben. Graag helpen we u hierbij. Op basis van de leidinglengte en het aantal gewenste liters per minuut bepalen we welke diameter leiding het beste past. Zodat uw perslucht apparatuur en compressoren zo effectief mogelijk presteren.

 

meer informatie over Girair persluchtleidingenBlauwtje lopen?

De door en door blauw gekleurde persluchtleidingen zijn direct herkenbaar in de werkplaats. Schilderen zoals bij metalen leidingen, is niet nodig. Met Girair loopt u geen blauwtje, maar gaat u  een lange, gelukkige en productieve relatie tegemoet. Informeer naar de mogelijkheden voor uw organisatie of bedrijf.