Teseo aluminium luchtleiding

Teseo Nederland vierkante aluminium persluchtleiding

luchtleidingsysteem Teseo persluchtsysteem
Teseo persluchtleiding

De unieke vierkante aluminium luchtleidingen van Teseo zijn glad van binnen met een minimum aan wrijving. Hoge doorstroomsnelheid met een zeer kleine drukval.

TESEO bracht als eerste gepatenteerde aluminium leidingen voor perslucht op de markt. De unieke vierkante aluminium luchtleidingen zijn glad van binnen en geven een minimum aan wrijving. Dit garandeert een hoge doorstroomsnelheid met een zeer kleine drukval. Het TESEO persluchtsysteem is leverbaar in diverse diameters, van 20 tot 110 mm.  De  vierkante vorm (Italiaans design!) is mooi en praktisch bij montage,  de persluchtinstallatie kan eenvoudig gebruikt worden als constructie. Erg handig en erg mooi om te zien!

Bespaar op verborgen kosten

Dit moderne modulaire leidingsysteem maakt het mogelijk om verborgen  kosten te verminderen, dit zijn kosten die vaak onduidelijk zijn bij de planning en aanschaf van leidingsystemen. Bijvoorbeeld:

  • Kosten door lekkages, één van de meeste energieverslinder bij traditionele leidingen. (een gaatje van 1 mm kost per jaar aan energie ,slijtage en afschrijving ca. € 300)
  • Kosten van luchtbehandeling, onderhoud of reparatie van machines en gereedschappen.
  • Kosten van het uitschakelen van de installatie tijdens iedere modificatie van de installatie.
  • Kosten van een steeds lagere Flow -snelheid en grotere drukval als gevolg van vervuiling en wrijving langs de binnenwand van de traditionele gegalvaniseerde stalen leiding

Aluminium Persluchtleidingen brochures

 

Modulaire leidingen van TESEO zijn de beste producten die verkrijgbaar zijn op de markt, bieden uitstekende prestaties bieden en heffen de typische verborgen beheerskosten van een persluchtdistributiesysteem op.

 

Niet voor niets treft u het modulaire profiel overal ter wereld in allerlei werkomgevingen van auto-industrie, garagebedrijven, machinebouw en productie- en assemblagebedrijven tot de voedingsindustrie. Vele duizenden kilometers zijn er inmiddels aangelegd.

 

Voordelen van Teseo aluminium leidingen

Sterk, corrosievrij en multifunctioneel

Het leidingsysteem is superieur ten opzichte van de traditionele stalen of kunststof leidingen.  ‘Het aluminium profielleidingsysteem is niet alleen sterk en corrosievrij, maar ook multifunctioneel geschikt voor zowel perslucht, vacuüm, vloeistoffen als gassen. De systeemleidingen zijn samengesteld uit standaard componenten, zoals leidingen, T-stukken, bochten en verloopstukken.

Eenvoudige montage zonder lassen

Montage is eenvoudig, zonder laswerk, en gaat beduidend sneller dan bij traditionele stalen of kunststof leidingsystemen.

Lekvrij van -20 tot +100 °C

Bovendien is het Teseo-systeem vanaf de installatie gegarandeerd lekvrij. De profielen worden verbonden via een inwendige sok, die aan beide zijden is voorzien van een NBR70 rubberafdichting. Hierdoor is de afsluiting gegarandeerd lekvrij van -20 °C tot +100 °C. Invloeden van buitenaf – en eventuele beschadigingen – hebben geen invloed op de afdichting. En door de unieke, inwendige constructie werkt de druk van de perslucht mee aan de afdichting.’